Задоволен сум од работењето на Љупчо Николовски заради тоа што многу процеси коишто не беа отворени во државата, веќе се отворени. Имаме конкретни примнери на реализација на антиципирање во одредени можни судири на интереси, кажа премиерот Зоран Заев на денешнбата прес-конференција.

Се зајакнуваат токму капацитетит на извршната власт преку оваа координативна улога на потпретседателот на Владата за борба против корупцијата и криминалот. Ова што Љупчо Николовски го работи со својата политичка поставеност во самиот систем и тоа како може да биде од огромен придонес во успехот на севкупшната борба против криминалот и кроупцијата“, кажа Заев.