Слаѓана Тасева од „Транспаренси Интернешнл“ во своето гостување во Студио 10 зборуваше за скандалозниот случај околу набавката на вакцини и побара Владата и Филипче веднаш да ги објават сите документи за набавка на вакцините.

Целата набавка за овие набавки на вакцини треба да биде јавна и достапна на јавноста и на граѓаните. Ги повикувам Владата и министерот Филипче уште веднаш да ги објават сите овие документи, кажа таа.