Откако во петокот вечерта прокисна зелениот покрив на ГТЦ, лошата изведба повторно донесе проблеми. На покривот висат голи електрични жици, а околу нема заштитна оградата со што е загрозена безбедноста на посетителите.

Покрај, тоа плочките околу зеленилото се распукани со што се надополнува лошата слика за оваа инвестиција на Град Скопје.