Лидерот на Достоинство Стојанче Ангелов се најде на насловните страници во Србија. Како што пишува „Ало.рс“ тој иако во воениот конфликт се бореше против Албанците сега застана во одбрана на косовската пејачка Дуа Липа која на социјалните мрежи го истакнува знамето на т.н „Голема Албанија“ на која има делови од Србија,Македонија, Црна Гора и Грција.