На Шилегов опасно му гори под нозе штом почнал да бега од соочување со другите кандидати. Откако на дебата на Телма пред неколку денови избега на крајот и не се поздрави со противниците сега направи нов скандал.

Како што се наближува недела, така кулминира нервозата на досегашниот  градскиот татко.Тој соочен со критики од кандидатите  и немањето одговори Шилегов избегал среде дебатата и на МТВ и до крајот на емисијата останало празно столче.

Не ја пропуштајте вечерва дебатата без Шилегов на Националниот сервис во 20 и 15.