Со АА и Алтернатива постигнавме меѓусебен договор без никакви несогласувања, ниту пазарења. Затоа, поддршката е недвосмислена од двете страни.

Коалицијата функционира одлично, водиме разговори на различни теми, а имаме и заедничка цел, од која не отстапуваме – да ја поразиме оваа власт.

Јас сум оптимист, довербата само расте бидејќи сме се договориле на кој принцип ќе функционираме. Наше е да ја негуваме таа доверба.