Патничко возило удрило во камион на „Македонија пат” на автопатот Гевгелија-Скопје кај Демир Капија, кој растурал сол, за МИА потврди Верољуб Додевски, портпарол на СВР Велес.

Во моментов се врши увид на лице место. Пристигнала и брза помош, повредени најверојатно има, но засега не се знае колкумина се здобиле со повреди и за какви повреди станува збор, рече Додевски.