Едноставно е, Заев и Филипче наместо демагогија, доволно е да обезбедат кревети за пациентите и доволно кислород за болните.
Нека не објаснуваат приказни, реалноста е сосема друга од таа што ја објавуваат во притиснатите медиуми, а и бројките се поразителни.
Македонија е земја со најголем број на починати, со мал број на тестирани.
Епилогот е огромен број на починати, напиша лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, постирајќи и видео кое кажува се: