Не е до тоа дека не ги знаат нашите прозападни ориентации, или пак до толку да се незнајковци по историја па да не ја знаат генезата на ВМРО и дека во својата основа ја има борбата за своја Република, напиша на Фејсбук лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

Нема тешка филозофија, до рејтингот е. Заев драматично губи, а разликата се зголемува. Нема човек кој мисли добро за оваа Влада и кој не е разочаран. И токму затоа адутот на Заев се парите за поткуп, заштита на криминалот, лагите за опозицијата и црните листи