И Зорица Заева, сопругата на премиерот Зоран Заев е со него на трибините на Националната арена во Букурешт, каде во тек е првиот напревар на Македонија на Европско првенство. Пред да полета, премиерот посака среќа за македонските фудбалери, позирајќи пред владиниот авион.

Во авионот беше и најскапиот адвокат на семејството Заеви, Филип Медарски