Општата болница во Охрид денеска соопшти дека нивната колешка и медицинска сестра Дијана Димоска ја загубила битката со коронавирусот.

Според нивната објава, Димоска била родена на 29.09.1971 година во Загреб. Својот професионален ангажман го започнала во 1993 година на одделот ОРЛ, потоа во невропсхијатриски оддел, а последните години била дел од тимот во одделението за интерни болести.

Денес Општа Болница Охрид тагува 😢 Нашата медицинска сестра Дијана Димоска родена на 29.9.1971 во Загреб, ја загуби…

Gepostet von JZU Opsta Bolnica- Ohrid am Samstag, 26. September 2020