Министерот за надворешни работи Бујар Османи објави фотографија од аеродром како јаде сендвич додека чека лет за Брисел.

Животот на министер за надворешни работи, во 5 часот наутро во работна облека, со сендвич во рака чекајќи авион (сега во Виена) за следната дестинација и дневни средби за повеќе лобирање за подобра иднина на…

Привилегирани сум што ја имам вашата доверба.

Денес во Брисел средба со генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг и други важни средби. Вечер заминувам за Прага каде како шеф на ОСБЕ ја организираме главната средба во рамки на втората димензија., се вели во објавата на Османи.