Изет Меџити од Демократското движење Опозицијата да беше обединета, неколку пати ДУИ ќе беше опозиција, а тоа беше 2016 година и во 2020 година.

– ДУИ веќе е длабоко навлезен во криминал, во казино бизнисот, секој ден се отвораат во нашите маала брзи кредити, рече меѓу другото Меџити.