Коментирајќи го почетокот на судскиот процес за случајот „Пасоши“ лидерот Христијан Мицкоски рече дека може да предвидви дека дел од обвинетите ќе добидат затворски  од по неколку години ,а дел ќе поминат со условни и оти овој процес брзо ќе заврши.

Поважно е дека овие пасоши се уште се важечки, не слушнав дека се поништени.Станува збор за опасни луѓе, тој Звицер не е баш нобеловец.Се работи за организиран криминал-рече Мицкоски.