Нов пожар вечерва во Малешевијата. Екипата на „Пресинг ТВ“ го регистираше огнот кој се шири на врвот Петлец. Петлец е познато како место во кое загинал македонскиот револуционер Даме Груев.

Ова е втор пожар за само два дена во малешевскиот регион за само два дена, откако гореше и реонот кај Бевровското езеро.