На граничниот премин Батровци на хрватско-српската граница уапсен е Албанец од Македонија со еден килограм злато на вратот. Цената на златото што сакал да го донесе дома е околу 30.000 евра.

Тој е фатен во автобус кој тргнал од Италија. Албанецот има 32 години и носел ланчиња, прстени, обетки, часовници, брошеви закачени на ланче, како и една рачна торби.