Ознака: Св. Кирил и Методиј
Македонија

Да се потсетиме: Цар Самуил је пуно шетао, а и Кирил и Методиј су радили исто такве ствари.

пред 4 недели
Регион

По Илинден, партијата на Петков бара Кирил и Методиј да бидат државен празник во Бугарија, ден на кирилицата

пред 11 мес.
Македонија

Празни зборови од Плаошник: Таче заборави дека „ова парче земја“ го потпиша за бугарско!

пред 1 година
Македонија

Власта три години глумела дека се грижи за Цар Самоил и Кирил и Методиј кои веќе биле „дадени“ на Бугарија

пред 2 години
Македонија

Власта уште пред три години го прифатила 24 мај како Ден на бугарското образование, култура и словенското писмо!?

пред 2 години
Македонија

Дали„Кирил и Методиј“ им ги заладија односите на Петков и Ковачевски

пред 2 години
ковачевски потврди

Ќе има македонска делегација за 24 мај во Рим

пред 2 години
Македонија

Бугарите сметаат дека рускиот филм за Кирил и Методиј е провокација

пред 2 години
објавува софиски „Труд“

Taткото на Денко Малески бил на поклонение на гробот на Св.Кирил, а неговиот син заедно со Бучковски убедуваат дека немаме средновековие

пред 3 години
Македонија

Пендаровски: Не одиме во Рим со Радев за да го решаваме спорот

пред 3 години
Регион

Честит 24 мај, ден на бугарската азбука

пред 4 години
македонско-бугарски односи

Во Скопје се договара Гоце Делчев да биде Бугарин, во Софија Кирил и Методиј стануваат бугарски просветители

пред 4 години
Македонија

Ќе ги чествува ли Пендаровски во Рим „бугарските браќа Кирил и Методиј“?

пред 4 години
Македонија

Велев: Најнова бугарска кирилометодиевска митологија

пред 4 години
Регион

Поткопано добрососедство: Kомисиите договорија да се чествуваат како словeнски, Бугарија еднострано ги присвои Кирил и Методиј

пред 4 години
Регион

Бугарите ни ги зедоа и Кирил и Методиј

пред 4 години