Цар Самуил је пуно шетао, а и Кирил и Методиј су радили исто такве ствари-oва е една од најлегендарните изјави на порашешниот премиер Зоран Заев за БГНЕС во 2020 година.

 

По повод денешниот ден на Словенските просветители редно е да се потсетиме на овој „бисер“ на Зоки од Муртино.