Ознака: Совет на Европа
Македонија

Бугарија до 1 декември треба да го реши проблемот со македонските здруженија

пред 2 мес.
Свет

Совет на Европа: Бугарија не ги почитува правата на малцинствата, Македонци, Роми и муслимани

пред 6 мес.
Регион

Советот на Европа ја повика Бугарија на дијалог со македонското малцинство

пред 10 мес.
ПОБЕДА УШТЕ ВО пРВИОТ КРУГ

Хрватската шефица на дипломатијата избрана за нов генерален секретар на Советот на Европа

пред 2 години
Поради можната опасност од безбедносен аспект

Советот на Европа се откажа од набљудување на изборите во Албанија

пред 2 години
ПРЕСЕДАН ИЛИ ПРАВИЧНА ОДЛУКА?

Русија се врати во Стразбур – санкциите поради Крим се минато

пред 2 години
летна сесија во стразбур

Советот на Европа избира наследник за Јагланд

пред 2 години
шест земји гласале против предлогот

На Русија и е вратено правото на глас во Советот на Европа

пред 2 години
Македонија

Делегација од Советот на Европа доаѓа да ги набљудува изборите в недела

пред 2 години
лидерите на ЕУ се договорија

ЕУ и понуди на Тереза Меј одлагање на Брегзит до 31 октомври?

пред 2 години
Македонија

Советот на Европа официјално ја заведе земјата под Северна Македонија

пред 2 години
НЕМА ГЛАС, НЕМА НИ ПАРИ

Русија не ја плаќа членарината во Советот на Европа – не сака да купи карти за филм кој нема да го гледа

пред 3 години
Поранешната грчка министерка со европски амбиции

Дора Бакојани кандидат за генерален секретар на Советот на Европа

пред 3 години
ПРЕСИНГ ТВ ЕКСЛУЗИВНО ДОЗНАВА

Азилот на Груевски на масата на комесарката за човекови права Дуња Мијатовиќ

пред 3 години
ПРВИ РЕАКЦИИ НА ПОСМАТРАЧИТЕ НА РЕФЕРЕНДУМОТ

ОБСЕ/ОДИХР: Никој особено не се загрижи за точноста на Избирачкиот список и за цензусот

пред 3 години