Србија  испрати нон-пејпер на адресите на сите членки на Советот на Европа, кој  содржи факти и јасно искажани аргументи поради кои причини Косово не треба да стане дел од оваа најстара европска организациja.

Документот ќе ги содржи сите етнички мотивирани напади врз Србите, конфискација на имот, сквернавење на цркви, манастири и гробишта, примери за узурпација на земјиштето на кое Приштина гради воена база, монтирани судски процеси против нашите сонародници пред судови без сведоци, како и зошто повеќе од 4.000 дена  одбиваат да ги исполнат обврските од бриселскиот договор и да формираат заедница на српските општиним укинувањето на динарот….

Денеска Парламентарното собрание на СЕ ќе гласа за членство на  Косово а потребна е двотретинска поддршка од земјите-членки.