Ознака: работни места
Економија

Производителите на автомобили намалуваат 80.000 работни места на глобално ниво

пред 3 мес.
Економија

Американскиот работник во просек е платен 28,09 долари на час

пред 5 мес.
Свет

Рајанер планира да укине 500 до 700 работни места

пред 5 мес.
паѓа продажбата на цигари

Гигант од тутунската индустрија укинува 2.300 работни места

пред 6 мес.
Најмногу слободни работни места има во Скопскиот регион

Слободни 7.430 работни места, најмногу во услужната дејност 2.944

пред 6 мес.
Агенцијата за вработување во САД објави статистика

Најплатени работни места во САД без факултетска диплома

пред 6 мес.
паника во автомобилската индустрија

Авто-компаниите од Индија масовно отпуштаат работници поради слабата продажба

пред 6 мес.
Податоци од Федералната агенција за вработување

Ова се најбараните професии во Германија: Има 472.000 слободни работни места

пред 6 мес.
за 20 отсто повеќе од пред две години

„Епл“ заслужен за 2,4 милиони работни места во САД

пред 6 мес.
Економија

„Форд“ затвора 12.000 работни места во Европа до крајот на 2020 година

пред 8 мес.
Вештачката интелигенција нема да ги замени луѓето

Амазон: Роботите не ги уништуваат работните места, тие ги креираат

пред 9 мес.
Според Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД)

Во Словенија ќе се укинат голем број работни места

пред 10 мес.
Економија

Фолксваген укинува 7000 работни места

пред 12 мес.