Ознака: бугарија
Македонија

Специјалниот пратеник Бучковски не подготвува за „преголема отстапка“ со Бугарија, ама само на „прв поглед“!

пред 5 дена
Регион

Избори во Бугарија: Пријавени 31 политички партии и 8 коалиции

пред 2 недели
Македонија

Николоски: Бугарите ги уживаат правата во Македонија, а Македонците во Бугарија не можат да говорат и учат на македонски јазик

пред 2 недели
Македонија

Ќучук: Да се врати довербата меѓу Македонија и Бугарија, историјата да се остави на историчарите

пред 2 недели
Македонија

Претседателот Пендаровски сега се жали на отсуство на консензус за Бугарија, а во годишното обраќање велеше нешто сосема друго

пред 2 недели
Македонија

Арсовски: За македонскиот идентитет, народ и јазик не се разговара и нема да се преговара со Бугарија

пред 2 недели
Свет

Европскиот суд за човекови права во Стразбур ја осуди Бугарија во два случаи

пред 2 недели
Македонија

Трајанов: Згрешивме што прифативме „заедничка историја“ со Бугарија

пред 2 недели
Македонија

Кога Заев-Бучковски преговараат со Бугарија, сигурно е дека следува нова катастрофа

пред 2 недели
Македонија

Мицкоски: Јавноста мора да знае каков е тој план на активности со Бугарија

пред 2 недели
Македонија

Заев: Акциониот план за соработка со Софија е подготвен, останува да се усвои

пред 2 недели
Македонија

Холштајн: Ги охрабруваме Македонија и Бугарија во иднина да покажат дека соработуваат

пред 2 недели
Регион

Бугарија ја продолжи вонредната состојба до крајот на април

пред 3 недели
Регион

Бугарија го очекува третиот бран на Ковид-19 за три недели

пред 3 недели
Магазин

Митко Бојаџиски со пиесата „Со човечко лице“ во најтесен круг за најдобра драма во Бугарија

пред 4 недели
Регион

Наместо Каракачанов во Парламентот на Бугарија ќе влезе шоуменот и радикал Слави Трифонов

пред 4 недели
Македонија

Димитров: Преговарачката рамка да се фокусира исклучително на реформите, а не на историјата

пред 1 месец
Свет

Совет на Европа: Бугарија не ги почитува правата на малцинствата, Македонци, Роми и муслимани

пред 1 месец
Македонија

Не е пречка само Бугарија, пријателите од Европа јавно укажуваат дека и корупцијата е проблем

пред 1 месец
Македонија

Заев: По изборите во Бугарија ќе се почне со разговори и преговори на политички основи

пред 1 месец