Осомничениот од Таџикистан, Шамсудин Фаридун, е прикажан на подот во теретана со спуштени панталони и жици кои  се прикачени на препоните.

Електрошок како позната техника на мачење во Русија

Оваа техника на мачење на електрошок е позната во Русија и се користи како метод за испрашување на осомничените. За „обично испрашување“ се користи воен теренски телефон ТА-57, познат како „Тапик“, со напон до 80 волти, кој преку прстите е поврзан со притвореникот. ушите или гениталиите, пренесува mirror.co.uk.

Ова е омилен метод за мачење „предавници“ на единиците на  Вагнер.