Поранешниот офицер на руската специјална служба, пензионираниот полковник Бахтиер Рахмонов ја обвинен  Украина за терористичкиот напад.

– Регрутирањето на убијците за терористичкиот напад во концертната сала Крокус Сити беше извршено преку Амбасадата на Украина во Таџикистан. Неколку недели пред терористичкиот напад, на веб-страницата на украинската дипломатска мисија се појави информација за покана на странци во таканаречената меѓународна легија – рече Рахмонов.