Премиерот Заев пред неколку месеци говорејќи за руското влијание во Македонија рече дека младите момчиња од навивачката група „Комитити“ му споменувале дека биле финансирани од руски бизнисмени да организираат немири.

 

Денеска пак Заев изјави дека не се сеќава на таква негова изјава.