Владата ги ажурираше податоците за протоколите кои произлегуваат од планот за намалување на рестриктивните мерки за спречување на ширењето на коронавирусот. Во него се опфатени и спортистите од поединечните и колективните спортови.

Протоколите можете да ги прочитате на следниот ЛИНК  за одредени спортови, но и училишта, базени, теретани и друг затворен простор.