Антагонизмот меѓу Србите и Албанците не знае за граници. Тепачка меѓу српската и албанската дијаспора се случи на фудбалски натпревар меѓу екипите на Белите Орли и Норт Саншајн.Мечот заврши 3-3 но по завршувањето дојде до жестока тепачка меѓу навивачите.

Албанците извикувале „Косово е срцето на Албанија“ што многу ги налутило Србите. Еден навивач падал во несвест а фрлањето камења неколкумина завршиле во болница.