Гостинот од Албанија Еди Рама доби пригоден подарок од својот домаќин, градоначалникот на Скопје Петре Шилегов. Тој му подари дрес од Јувентус бидејќи Рама е голем фан на италијанскиот клуб.

Но, се поставува прашањето зошто Шилегов не му подари дрес од Вардар, како што е ред. Или во најмала рака на Шкупи туку на Јувентус кој никако не е поврзан со Македонија.