Капитенот на макеоднските фудбалски херои Големиот Горан Пандев по пристигнувањето во макеоднија каде беше дочекан од најверните фанови не можеше да ја сокрие радоста и среќата поради  постигнатиот историски успех.

Стрелецот на антологискиот гол во Тбилиси вреден историски пласман на Еуро пресреќен од грандиозиниот успех по пристигнувањето во репрезентативната база порача.

Не верував дека на 38 години ќе се пласирам на едно ЕП, благодарност до сите што не пречекавте. Сонот ни се оствари, сите заедно се радуваме и да настапуваме на ова ЕП со победи. Знаеме сите дека поминавме долг пат до ова ЕП, навистина дечките го заслужија ова и уште не сме свесни што направивме. Среќни сме, во следните денови ќе се свестиме дека сме на ЕП , истакна Пандев.