Во Србија наскоро ќе започне изградбата на новиот Национален стадион.Ќе се гради во Нова Пазова и ќе прима 60.000 гледачи. Ќе биде еден од најубавите на Балканот со сите придружни објекти, кино сали, трговски центри, аква паркови.

Ќе чини околу 40.000 милиони евра и со него Србија се надева дека ќе добие некое од финалињата на европските купови или пак организација на Европско првенство.