Фудбалската федерација на Косово реагираше до УЕФА бидејќи во соблекувалната на Србија пред мечот со Бразил имаше истакнато знаме со картата на Србија сосе јужната српска покраина.

Покрај картата на која Косово е соствен дел од Србија, Албанците се навредија и од натписот „Нема предаје“  (Нема предавање)