Дека љубовта може да ги преброди сите препреки доказ е српската маненека Алиса Миленковиќ и албанскиот фудбалер Берат Џимишити.

Тие се запознале во Швајцарија и почнале врска која од почетокот била осудувана од двете фамилии. Берат е по потекло од Косово но е роден во Швајцарија.

Но, Алиса и Берат сфатиле дека се еден за друг и сега ќе стапат во брак. Алиса е бремена и го следи Берат во Бергамо каде што настапува во Аталанта.