Кире Лазаров вели дека оваа година му тргна со голови во последнте секунди како што беше вечерва против Украина со што ни ја донесе победата.Тој посочува дека во последните напади младите како да бегаа од одговорност.

-Отидов на се или ништо и испадна добро.Мислам дека треба да научиме дека нема од што да се плашиме и да победиме и да изгубиме, ова е спорт-вели Кире.