На првиот меч на македонската ракомента репрезентација против Украина, Македонија имаше подршка од неколку илјади навивачи, а по таа победа, најавено е дека денеска таа бројка ќе биде уште поголема.

Се очекува поголем број навивачи поради тоа што натпреварот се игра за викенд во попладневни часови, што значи дека покрај фановите од Македонија, на натпреварот ќе присуствуваат и Македонци кои работат во Австрија и околните земји.