Играчот на натпреварот Филип Талески вели дека од мечот со Украина мора да се извлече поука и оти не смееме да си дозволиме таков пад во последните десет минути.

Не може да биде подобро кога ќе стартуваше на едно големо натпреварување со победа.Ова треба да ни биде поука затоа што 50 минути го држевме натпреварот во рака и резултатот беше во наша полза и се доведовме да одлучуваме во последните секунди и најисусниот да ја превземе одговорноста..

На следните натпревари треба да играме 60 минути без падови бидејќи може да не чини победa-изјави Талески