Камерун имаше голема поддршка на трибините против Србија. Навивачите до последен момент веруваа дека ќе останат непоразени. Во публиката беше и еден Камерунец кој постојано го прикажуваа камерите.

Тој носеше необична облека за која се верува дека им фрлаше лоша магија и клетви на Србите да прокоцаат два гола разлика.