Душко Тошиќ по неколкумесечен престој во Белград мораше да ја напушти Србија.Тој се врати во Кина каде што настапува. Сопругата и ќерките останаа дома. Иако се шпекулираше дека тие се пред развод, по се изгледа дека тие повторно се среќни.

По враќањето во Кина, Душко уште на аеродромот се соочи со строгите мерки кои се уште важат во Гванжу