Веселин Вујовиќ, една од иконите на РК Вардар неколку дена е накоментирана личност во Србија. Тој е цел на нападите поради критиките кон претседателот на Србија Александар Вучиќ. Популарниот „Вујо мајсторе“ е незадовлен како власта се справува со короната а згора на тоа Вучиќ најавува заострување на мерките.

Власите пак му одоговорија да си ја работи работата која најдобро ја знае, а тоа е ракометот а дека политиката треба да им ја остави на политичарите.