Поранешната светска тенисерка Јелена Докиќ беше мета на хејтери за време на овогодинешниот Австралија опен, кои ја навредуваа преку социјалните мрежи.

Корисниците на Твитер ја навредуваа на најгрозоморен можен начин поради нејзиниот изглед. И напишале дека „личи на кит“, дека треба „да престане да јаде грицки и чоколади“, дека ја „изела целата баклава“...

Навредливи коментари доаѓаат од сите страни на светот, а голем број и од Србија, што потврдува и последната слика. Многу од нив доаѓаат од жени. Толку за жените кои ги поддржуваат жените

Одвратно. Луѓето треба да се срамат. Најчестиот коментар е: „Што се случи со неа? . Не е важно што правам и што се случило бидејќи „големината“ не е важна. Љубезноста и да се биде добар човек се важни. Тие што ме злоупотребуваат мене и другите не се-се пожали Јелена