Тенисерот Новак Ѓоковиќ со помош на семејството изгради вила во војводинското село Павловци и има директен пристап до Павловското езеро.

Оазата на мирот на Ѓоковиќ на падините на Фрушка Гора, помеѓу Ирига и Рума. За семејството Ѓоковиќ било исклучително важно викендицата да биде изградена во природа, па избрале зеленило скриено далеку од очите на јавноста.

Се простира на парцела од неколку хектари, а самата зграда има околу 1.200 квадратни метри.