Пласман на италијански начин. Италија изедначи во 98 минута против Хрватска. Во првото полувреме видовме здодевен фудбал со само една шанса на Бастони. Но, во второто полувреме Хрватите се разиграа и целосно ја презедоа иницијативата што резултираше со пенал. Легендата Модриќ промаши, т.е Донарума одбрани и ја одби топката. Но, како што играта продолжи Мордриќ од одбиена топка од петерецот постигна гол.

Со овој резултат Хрватска си оди дома а Италија оди во втората фаза