Италијанската полиција уапси крадци од Србија кои оперирале во домови на богати клиенти. Информациите дали се дома и каде ги чуваат вредните работи ги добивале на нивните Инстаграм профили.

Тие точно знаеле каде им се вратите, прозорите и дали вообичаено ги заклучуваат.Познато им било и како изгледаат и нивните спални соби и гардеробите.  Влегувале во стилот на Спајдермен со јажина одзгора и земале лукзузни чанти и часовници.

Едни од жртвите се спортската новинарката Дилета Леота и ќерката на тренерот на Евертон Карло Анчелоти.