Вљубеници во природата, планинари, велосипедисти, авантуристи. Решија да го освојат врвот на Килиманџаро, а денеска им успеа да ја остварат оваа желба, нешто што долг период наназад го посакуваа.

Качувачката екипа е составена од Филип Христов, Ирина Дишовска и Кире Начов.

Велосипедската екипа, пак, е составена од Лазо Миновски, Никола Нешкоски, и Илија Деревеев.

извор: Фактор