Вечерва во Хамбург беа извлечени групите за Европското првенство во Германија следната година.Ждрепката беше немилосрдна па така во иста група се паднаа Хрватска и Албанија, Франција и Холандија

Група 1 Германија, Шкотска,Унгарија, Швајцарија

Група 2 Шпанија, Албанија, Хрватска, Италија

Група 3  Англија, Данска, Словенија,Србија

Група 4 Франција, Австрија, Холандија, победник Лига на нации

Група 5 Белгија, Романија, Словачка, Побединик Лига на нации

Група 6 Португалија, Турција,Чешка, Победник Лига на нации