По подолго време во јавноста се појави еден од легендарните бугарски фудбалери Христо Стоичков. Тој вели дека ужива во животот и во фудбалот иако не е директно поврзан со најважната споредна работа на светот.

Живеам сосема друг живот на 50-ти кат во Мајами, гледам од високо. Играм голф, патувам по целиот свет со ФИФА и УЕФА.Работам на телевизија која ја гледаат милиони.

Со еден збор легенда.