Дали Новак Ѓоковиќ  повторно ќе биде  уапсен и дали австралиските власти имаат намера да го депортираат …

Федералниот суд во Мелбурн ја поништи одлуката на австралиската влада за укинување на визата за најдобриот тенисер во светот Новак Ѓоковиќ и нареди негово ослободување, но австралиската влада има намера да го депортира .

Според добро упатени извори од Австралија, голем број полицајци се на терен поради големиот интерес на јавноста.Бели комбиња се пред хотелот на Новак, министерот има четири часа да донесе одлука!Полицијата е пред адвокатската канцеларија каде е Новак Ѓоковиќ.