Додека светот се бори да пронајде лек или вакциина против Ковид-19, српскиот доктор Бранимир Несторовиќ тврди дека пирамида може да не заштити од короната. Станува збор за оргонитска био пирамида која штити од многу болести, па и од корона во радиус од 500 метри.

Оваа пирамида чини 3500 динари или околу 1700 денари а ја продава извесна Мирјана Домојни од Стара Пазова.

Ова пирамида штити од штетни зрачења. Оргонитите се украси направени од метална пилевина, кристали соединети со смола.