Србија пушти уште еден автопат, овој пат кон границата со Бугарија.Станува збор за источниот крак од Коридорот 10 до Димитровград. На отворањето беше присутен и премиерот на Бугарија Бојко Борисов. Во неговата чест домаќинот Александар Вучиќ прозборе и на бугарски јазик.

Дека си батко-му рече Вучиќ на Борисов, при што побара да не му се смеат за лошиот бугарски јазик.