Отако на судењето на Веља невоља членовите на тој клан изјавија дека лично се знаат со Вучиќ, претсдателот на Србија излезе со реакција дека нема врска со тоа.

– Никого во животот не сум видел ниту слушнал некого од тие луѓе Ако не е така подготвен да го поминам остатокот од мојот живот во затвор. Не ни помислувам да учествувам во оддавањето почит на најлошите криминалци– рече претседателот.