Цените на недвижностите во Белград се кренаа до небо. Па така на елитата локација Белград на вода стан од 97 метри квадратни во нова зграда се продава за 10.400 евра квадрат, соопшти Републичкиот завод за геодетика.

Најскапиот стан во населбите е во нова зграда во Врачар за 1,28 милиони евра а неговата површина е 301 квадрат.